Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsklimat ämne för träff

Ljusnarsbergs industri och hantverksförening anordnar ännu en företags-träff mellan politiker och företagare. Kommunens placering i Svenskt näringslivs företagsrankning är utgångspunkt för mötet.

Annons

– Vi vill att företagare och politiker möts och diskuterar sin syn på företagarnas villkor, berättar Jeanet van Dam, ordförande i industri och hantverksföreningen.

Den 12 maj blir datumet för denna företagsträff.

– Det blir fjärde gången nu på tre år som vi anordnar en sådan här träff. Vi har företagsklimat-rankningen som arbetsmaterial för diskussionerna och vi strävar efter att företagare och politiker ska få en mer gemensam syn på hur vi ska jobba för ett bra företagsklimatet i Ljusnarsberg.

Enligt Svenskt näringsliv, som genomför företagsrankningen, är det ofta så att medan kommunpolitiker tycker att företagsklimatet i kommunen är bra tycker företagarna att det enbart är godkänt. Ljusnarsberg har dock förbättrat sig i denna statistik. År 2013 placerade sig Ljusnarsberg på plats 122 av 290 vilket var en klättring med 91 placeringar mot året innan.

– Det är bra och är ett resultat av att vi samarbetar bättre, säger Jeanet van Dam.

Moderator på mötet blir Karl Hultström, regionchef för Svenskt näringsliv i Örebro.

Mer läsning

Annons