Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlustdebatt i fullmäktige

Varför informerades inte kommunstyrelsen direkt när det blev känt att det kommunala fastighetsbolaget gjorde en förlust vid försäljningen av äldreboendena Solgården och Treskillingen?
Den frågan debatterade Ulf Hilding (M) med Ewa-Leena Johansson (S) när fullmäktige behandlade hans interpellation i frågan.

Annons

– Ganska snart visade det sig att affären i stället för en vinst innebar en förlust på 2,2 miljoner kronor, säger Hilding. Utan de sålda fastigheterna blir Ljusnarsbergs Fastighetsbolag en förlustverksamhet för kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande höll inte med interpellanten. Hon poängterade att kommunstyrelsen fick information.

– Fullständiga uppgifter var inte klara förrän i juni, säger hon. Kommunstyrelsen delgavs ärendet vid första mötet efter sommaren.

Moderaten medgav efter inlägget av kommunstyrelsens ordförande att information i ärendet gav. Men den kom sent, tycker han.

Men Ulf Hilding är ändå inte nöjd. Han menar att en förlust på 2,2 miljoner kronor i samband med försäljningen är en så pass allvarlig sak att den inte ska delges utan lyftas i kommunstyrelsen.

I övrigt hade Ewa-Leena Johansson en del synpunkter på vad Ulf Hilding skrivit i interpellationen. Något mer konkret framkom dock inte utan debatten dem emellan slutade med att kommunfullmäktige lade interpellationen till handlingarna.

Mer läsning

Annons