Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljningen av Gillersklack fördröjs

Kommunstyrelsen bestämde att försäljningen av Gillersklacks bad till Jimmy Hoppe skulle förhandlas. Nu har en ny intressent hört av sig varför ärendet går tillbaka till kommunstyrelsen.

Annons

Den 19 augusti 2013 annonserade Ljusnarsbergs kommun i NA om att kommunen ska sälja badanläggningen på Gillersklack. Kommunen ville ha in intresseanmälningar.

Senast den 27 augusti skulle dessa vara inskickade.

När ärendet sedan togs upp i kommunstyrelsen den 28 augusti hade en enda intressent, affärsmannen Jimmy Hoppe, anmält intresse av att köpa bad och spa-avdelningen på Gillersklack. Hoppe äger redan sedan tidigare konferensdelen på Gillersklack och har en uttalad ambition om att bli enhetlig ägare av hela Gillersklack.

Kommunstyrelsen gav då kommunchef Bo Wallströmer i uppdrag att utreda alternativa driftformer för kommunens simhall vid Klacken Konferens och Relax. En förhandling om en försäljning till Hoppe inleddes. Den affären är inte genomförd.

Nu har en intressent till kontaktat kommunen. Intressenten ifrågasätter varför anläggningen kan säljas utan att någon anbudsgivning eller annonsering har skett och säger sig vara intresserad av att köpa badanläggningen. Intressenten begär nu in ett underlag från kommunen att ta ställning till.

- Vi har annonserat försäljningen och det är ingen anbudsgivning när kommunen ska sälja. Det är när kommunen gör inköp som offentlig upphandling ska ske, säger kommunchef Bo Wallströmer.

I annonsen betonas att kommunen kommer att tillämpa fri prövningsrätt vid en försäljning.

- Men självklart ska vi inte handskas ovarsamt  med skattemedlen, tillägger Wallströmer. Men vi hade en tidsfrist till den 27 augusti och då fanns det bara en intressent att diskutera en eventuell försäljning med.

Dialogen med Jimmy Hoppe fortsätter, framhåller Wallströmer, men nu ska ärendet tillbaka till kommunstyrelsen igen nästa vecka för att politikerna ska få ta ställning till hur de vill agera framöver i fallet.

Före kommunstyrelsens möte kommer därmed ingen försäljning av badet att slutföras, enligt Wallströmer.

Mer läsning

Annons