Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta vägbyggen på R50

Fler vägjobb, bland annat sprängningar, ska nu göras vid riksväg 50. Detta för att vägen ska bli säkrare. Det kan betyda nya störningar i trafiken.

Annons

Riksväg 50 mellan Grängesberg och Kopparberg har brister i trafiksäkerhet. Den 14,4 km långa sträckan har bland annat svaga vägkanter, branta slänter och bitvis väldigt dålig sikt.

Under hösten 2013 har Trafikverket, med NCC som entreprenör, genomfört ett omfattande arbete för att öka vägens säkerhet och bärighet. Arbetet har tidvis innebärt störningar i trafiken med väglots.

Innan jul avbröts vägarbetet på R50. Men strax kan det vara igång igen.

– De stora arbetena, alla gräv och förstärkningsjobb, är i princip klara. Det som återstår är vägräcken, kantstolpar och släntjustering. Det kan behöva utföras sprängjobb och det kan bli tal om väglots igen, säger Magnus Persson, projektledare på Trafikverket.

Först var tanken att fortsätta arbetet till våren 2014. Men om mildvintern håller i sig kanske arbetet fortsätter redan inom någon vecka.

År 2002–2003 skedde ett liknande arbete på R50, från Laxbäcken till Rundberget. Nu är det sträckan Rundberget-Grängesberg, huvudsakligen på 90-sträckor, som förbättras. Vägens sidoområden rensas från sten, träd och andra fasta hinder. Slänter görs flackare och vägkanter förstärks. Projektet ska kosta 16 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons