Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens lekplatser utreds

Närmare 40 lekplatser finns i Ljusnarsbergs kommun. Många av dessa ligger i bostadsområden där få barn bor. Bergslagens kommunalteknik håller på med en utredning om hur lekplatserna ska se ut och var de ska ligga i framtiden.

Annons

– Stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher på BKT har gjort en inventering av våra lekplatser, säger Tommy Larserö, kommunchef i Ljusnarsberg. Inventeringen visar bland annat var lekplatserna finns, hur många barn som bor i deras närhet, beräknande underhållskostnader och nödvändiga investeringar.

Förändringar

En del av lekplatserna i Ljusnarsbergs kommun ligger på skolgårdar och andra finns i anslutning till kommunala fastighetsbolagets hyreshus.

En fråga som ska utredas är om skolans lekplatser kan utnyttjas utanför skoltid.

– Några beslut har inte tagits, säger kommunchefen. Men säkerligen kan det bli en del förändringar. Jag utesluter inte att en del lekplatser kan komma att läggas ned.

En del befintliga lekplatser kan komma att byggas ut. Dessutom kan det finnas behov av att bygga en eller flera nya lekplatser i bostadsområden där det bor många barn i dag.

Politisk diskussion

I veckan diskuterade allmänna utskottet inventeringen. Politikerna hade en del synpunkter som ska meddelas till stadsträdgårdsmästaren. Tanken är att Arne Tschentscher ska komma tillbaka till allmänna utskottet innan ett konkret förslag läggs.

– Vi har ingen tidplan för det fortsatta arbetet, säger Tommy Larserö. Men vi står i ett vägskäl. Endera ska vi rusta eller lägga ned ett antal lekplatser. Eftersom det påverkar kommunens ekonomi vill vi komma till skott innan sommaren för att få med eventuella investeringar i budget för 2013.

Mer läsning

Annons