Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida har många järn i elden

Glädjen lyser i ögonen när Wilfriede Sandberg, eller Frida som alla känner henne som, berättar om sitt engagemang. I går höll hon som vanligt i Korpens motionsbingo.

Annons
Möten. Varje söndag finns Wilfriede, ”Frida”, Sandberg i Esters kiosk på Malmtorget där hon håller i trådarna för Korpens motionsbingo. Det är den sociala dimensionen här och i alla andra uppdrag i föreningar som får Frida att engagera sig. Maria Sandkvist och Sandra Sandkvist är ett par av bingodeltagarna i dag.

Motionsbingon är bara en av många uppdrag Frida har. Hon är kassör i PRO, leder motionsgympa, håller i vattengympa, går rullstolspromenader och mycket annat.

– Det är jätteroligt, jag får träffa folk och det gör mig glad, säger Frida medan hon servar de som vill vara med i motionsbingon.

Håller ångan uppeSöndag förmiddag viks till detta. Först förberedelserna hemma. Minst en timme innan officiell start är Frida ute och hänger upp frågor och bingonummer. Därefter öppnar hon Esters kiosk på Malmtorget och tar emot deltagare. Närmare lunch går Frida rundan en andra gång och samlar in materialet hon hängt upp tidigare.

Hon trivs med att hålla ångan uppe. Frida fyller 78 nästa gång, men minns tydligt då hon nyss blivit pensionär.

Stort engagemang– Jag hade jobbat i Stockholm i tretton år och när jag kom tillbaka hit till Kopparberg var det som att stoppa huvudet i en säck. Jag hade tappat alla kontakter. Det kändes jobbigt.

För Frida är den sociala delen av tillvaron oerhört viktig och på frågan för många år sedan om hon ville hänga med på motionsbingon tyckte hon det lät kul och så började bollarna rulla. Snart var det Frida som håll i trådarna för bingon och hade flera uppdrag här och där. Engagemanget har vuxit genom åren. Hon berättar om sina åtaganden, om all den tid hon lägger ner på ideellt arbete och en glans i ögonen vittnar om trivsel.

”Klart att jag hinner”– Tid? Jo, det går åt en hel del när jag tänker efter. Klart jag hinner. Så länge jag tycker det är roligt så känns det inte betungande.

Många trogna motionärer passerar vid kioskluckan.

– Frågorna kan vara svåra ibland, men det är trevligt att vara med. Man träffar folk och får skratta en stund, säger Marita Gerdin som promenerat rundan tillsammans med maken Kjell och Bärbel Johansson.

Mer läsning

Annons