Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmäktige godkände att Hoppe köper simhall

Jimmy Hoppe ska få köpa simhallen på Gillersklack för 1 krona. Det har kommunfullmäktige beslutat.

Annons

Försäljningen har diskuterats en tid. Nu bestämde fullmäktige på torsdagskvällen att JH Group AB, ett företag som Jimmy Hoppe driver, ska få köpa badhuset av kommunen.

Köpet godkännes dock under förutsättning att Hoppe och kommunen tecknar en överenskommelse kring köp och att ett hyresavtal mellan parterna undertecknas. Kommunen ska hyra badtider åt skolan för 35 000 kronor i månaden.

KF ansåg dock att de krav som kommunen ställer i kontraktet måste preciseras ytterligare. Därför fick kommunstyrelsen nu i uppdrag att nå fram till en uppgörelse och ett kontrakt med Hoppe där olika krav som kommunen ställer ska tillgodoses.

– Vi ska träffa Jimmy Hoppe nästa vecka och diskutera detaljerna i avtalet, sade kommunchef Bo Wallströmer.

Det handlar bland annat om att avtalet ska reglera badets drift och skötsel och om tillgängligheten med badtider för äldre människor.

– Avtalet måste också innehålla en klausul som klargör att om anläggningen av något skäl döms ut så har kommunen rätt att med omedelbar verkan upphäva kontraktet utan extra kostnader, påtalade Gunnar Fransson (M).

Om hyresavtal och överenskommelse blir klart ska inte ärendet tillbaka till fullmäktige. Enbart Kraftsamling för Ljusnarsberg opponerade sig mot hanteringen av affären.

– Det finns otydligheter kring köpeavtalet, hyreskontrakt och framtiden för Klacken, sade Henk Bijloo (KFL) och krävde återremiss och att ett mer genomarbetat förslag skulle diskuteras i kommande fullmäktige.

Kommunen beräknar att nuvarande investeringsbehov i simhallen är minst 4 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons