Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyndade från bakluckan

Gamla grejer bytte händer för en billig penning när det var bakluckeloppis i Kopparberg i går. Bland leksaker och kläder kunde man göra ett riktigt designfynd.

Annons
Spekulanter? Inger Ljungqvist och Gunnar Björkman studerade varorna vid grannbilen. Foto: Elin Kjellin

Ett tiotal bilar stod parkerade och bjöd ut varor från bakluckan. Carolina Gudmundsdotter och Karin Jacobsson brukar hyra bord på loppisen i Gammelgården i Ludvika. Det saknade de i Kopparberg och drog därför ihop en bakluckeloppis.

– Jag skulle egentligen vilja jobba på heltid med att sälja gamla grejer, men det är inte realistiskt. Jag började stå på loppmarknad för ett par år sedan och såg att det gick bra. Det är kul att tjäna en tia eller en hundralapp, säger Karin.

De tar ingen bordshyra och det är gratis att parkera bilen, vilket betyder att vinsten går rätt ner i fickan. Men det är inga stora summor det handlar om. Inger Ljungqvist erbjöd ett rejält underpris på en hoper designertallrikar av Stig Lindberg.

– 125 kronor ska jag ha för allt och det är jättebilligt. De brukar gå för 50 kronor styck, säger hon som en äkta försäljare.

Loppis är ett sätt att bli av med grejer man inte behöver, utan att behöva kasta dem. Det som brukar sälja bra är praktiskt användbara saker, menar Karin Jacobsson.

– Min sambo har tagit rätt på och fixat till en del gamla cyklar och gräsklippare som vi säljer billigt. En sån försöker jag alltid att ta med mig. Verktyg och ”grabbgrejer” brukar också gå bra att sälja, säger hon.

Nu söker hon och Carolina Gudmundsdotter efter en permanent lokal i kommunen där de kan ha loppis även på vintern.

Mer läsning

Annons