Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra sökande kallastill en informatörintervju

Fyra av de 50 som sökt den nya tjänsten som informatör i Ljusnarsbergs kommun kommer att intervjuas inom kort. Intervjuerna ska hållas den 2 eller 3 mars.

Annons

– Det finns många kompetenta bland de sökande, säger kommunsekreterare Anders Andersson, som ingår i rekryteringsgruppen tillsammans med kommunchef Tommy Larserö, näringslivsutvecklare Tomas Larsson och kanslisekreterare Thomas Abrahamson. Därför var det svårt att plocka ut fyra.

OmdiskuteradDen nya tjänsten har varit och är omdiskuterad fortfarande. Moderaterna och Centern menar att kommunen inte har råd med en informatör.

Både i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige föreslog de båda partierna att kommunen skulle vänta med att genomföra denna anställning. Men majoriteten hade en annan uppfattning och klubbade igenom förslaget.

Lutar åt en kvinnaMycket talar för att kommunens första informatör blir en kvinna. Samtliga som ska intervjuas är nämligen kvinnor, en från länet och de andra från orter i andra län. Totalt var det 30 kvinnor och 20 män som sökte informatörstjänsten.

– Om intervjuerna kan hållas planenligt är förhoppningen att vi ganska omgående ska kunna bestämma vem som ska få tjänsten, säger kommunsekreteraren. Ambitionen är att vi ska ha tjänsten besatt så snabbt som möjligt. De flesta har tre månaders uppsägningstid.

Efter semesternKommunsekreteraren menar att det är realistiskt att tro att Ljusnarsbergs kommuns första informatör kan börja arbeta efter semestern.

– Men blir det tidigare är det bara bra, säger han.

Mer läsning

Annons