Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla hjul fortsätter rulla

Ställdalsparken förflyttades till 50-talet under lördagen. Brylkrämen och underkjolarna var på plats då Old Wheels Meet arrangerades för tredje året.
– Det här är gemenskap. Det är kul att träffa folk med samma intressen, säger Sven-Erik Eriksson.

Annons
Glänsande lack. Många av veteranbilarna var riktiga rishögar innan de köptes av bilentusiaster som rustade upp dem. Margita Larsson passar på att klä upp sig varje gång hon är ute och kör med sin blå Chevrolet.Foto: Elin Kjellin

På scenen i folkparkens dansrotunda stod Grängesbergsbandet Rebel Rockers och spelade frenetiskt på kontrabas och gitarr. Lite längre bort stod amerikanarna på rad.

Vice ordförande i arrangörsföreningen Old Wheels Bergslagen visade upp sin himmelsblå Chevrolet Biscayne från 1958.

– Vi importerade den direkt från Arizona och har jobbat på den varje dag de senaste 4 åren. Hela familjen är bilintresserad, säger Margita Larsson.

Dagen var familjeinriktad med chokladhjul, boll- och pilkastning, ansiktsmålning och tipspromenad. Besökarna fick också prova fylleglasögon, ett slags cyklop som stör bärarens balans och syn. Mikael Liljedahl från Skäret testade glasögonen och vinglade rejält där han gick.

– Man får sig en tankeställare för det var riktigt svajigt. Man tänker inte att två öl påverkar, men jag blev jättegroggy.

Det är viktigt för veteranbilsklubben att verka för drogfria vägar.

– Vi har ett samarbete med NTF och vill förstås inte att folk ska köra påverkade. Därför visar vi upp det här, säger Margita Larsson.

För de flesta var det ändå de klassiska bilarna som lockade. Mikael Liljedahl växte upp med ljudet av V8:or i öronen.

– Sedan 1976 har familjen inte haft något annat än amerikanare, så det sitter i blodet. I dag tog jag med min Cadillac, men den är för ny så den fick inte komma in, säger han.

En olycklig bil fick lite mindre kärlek, då den blev utsatt för motorsprängning. Den fick gå utan olja tills den totalt havererade. Allt för besökarnas höga nöje. Det ska tydligen vara rätt sorts bilar för de här entusiasterna.

Rockabilly. Denise Svedin tar ett fast tag om retromicken då hon och bandet Rebel Rockers spelar på Ställdalens gamla dansbana.Foto: Elin Kjellin
Retrokänsla. Joakim Wikander och Corina Larsson sköter bollkastningen och chokladhjulet. Folkparken har kvar sina gamla attraktioner.Foto: Elin Kjellin

Mer läsning

Annons