Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garhyttans förskolanu festligt invigd

Allt är inte helt klart, men tiden var mogen för en invigning. Och så kunde personalen passa på att få lite tips och idéer om hur deras och framför-allt barnens miljö skulle kunna utvecklas.

Annons
Publik i rörelse. Johan Eriksson fick med barn och föräldrar i sånger där det gällde att snabbt göra olika rörelser.

På onsdagskvällen var det stor fest i den gamla lågstadiebyggnaden bredvid Garhytteskolan. Här har sedan några månader förskolan Garhyttan huserat. Barnen och personalen börjar komma på plats, men än finns det saker att göra.

– Utemiljön är inte så rolig och vi vill gärna att de som har goda idéer hör av sig. Man behöver inte ha barn här för att föreslå något, säger utvecklingsledare Eva Axelsson.

Förslagslåda

På invigningskvällen hade hon en förslagslåda framme och uppmanade alla att komma med idéer. Även de som hade idéer om inomhusmiljön var välkomna att tycka till.

Förskolan Garhyttan är en sammanslagning av förskolorna Bergsgården och Linåkern. Totalt är det 88 barn fördelade på sex olika avdelningar med 17 anställda.

– Prognoserna pekar på att vi får allt färre barn. Därför har vi lagt ihop de två hit i stället, berättar bildningschef Anders Nordlund.

Men en liten puckel har gjort att Garhyttan blev för trång i inledningsskedet och de äldsta barnen får husera i en lokal i närbelägna apoteket.

Gemensamma aktiviteter

– Men vi har mycket gemensamma aktiviteter så de är med i verksamheten här också, säger Eva Axelsson.

Under invigningskvällen festade barn, föräldrar och personal på bullar och saft, gick tipspromenad och lyssnade till bland andra Johan ”Klot-Johan” Eriksson. Festen inleddes i gymnastiksalen och för att komma in dit fick alla gå igenom en ljusport.

– Det är vår duktige vaktmästare Kjell Bergman som fixat den, berättar Eva Axelsson

Garhytteskolan har stått utan rektor sedan Ronny Kihlander flyttade nytt jobb i Smedjebacken. Ny rektor blir Shanti Antonsson som börjar den 1 oktober.

Mer läsning

Annons