Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gillersklack läggs ned

Konkursförvaltare Anders Sandberg beslutade på måndagen att lägga ned verksamheten som bolaget Klacken BVBA bedrivit i Gillersklack norr om Kopparberg. Bolaget är försatt i konkurs och saknar tillgångar.

Annons

– Vad som kommer att hända där i framtiden är inte upp till oss, säger jurist Carl Ryrberg, som biträder konkursförvaltaren. Det är ju en konkurs och i och med att bolaget inte har några tillgångar kan vi inte göra något annat än att avveckla verksamheten.

Den personal som varit anställd i Klacken BVBA har konkursförvaltaren arbetsbefriat. Den berörda personalen får under uppsägningstiden lön genom den statliga lönegarantin.

Bolagets ägare Stefaan Lehoucq har lovat att ta hand om de två älgar och två renar som finns i djurparken vid Gillersklack.

– Hur han löser det praktiskt är upp till honom, säger Carl Ryrberg.

Klacken har drivit stuguthyrning, badet och djurparken. Alla tillgångar i form av pistmaskiner och de flesta fastigheterna ägs av Lehoucq Fastighetsbolag i Kopparberg. Därför ingår de inte i konkursen.

Ljusnarsbergs kommun äger badanläggningen, som drivs på entreprenad av Lehoucq Fastighetsbolag. Entreprenören har en skuld till den kommunala stiftelsen Gillersklack på 1,2 miljoner kronor.

– När det gäller badets framtid ligger bollen hos kommunen och fastighetsbolaget, säger Carl Ryrberg. Därför vet jag inte vad som kommer att hända med den fortsatta driften.

NA sökte utan framgång kommunens ekonomichef Bo Wallströmer och Stefaan Lehoucq på måndagseftermiddagen för en kommentar angående badet.

Mer läsning

Annons