Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfdiskussioner i kommunstyrelsen

Under onsdagen  den 14 augusti har kommunstyrelsens arbetsutskott sitt första sammanträde efter sommaren. Då diskuteras den framtida driften av Stjernfors golfbana. Golfklubben har ett förslag på samarbete med kommunen.

Annons

 – Vi har träffat golfklubbens representanter en gång. Nu inleder vi den politiska diskussionen i allmänna utskottet. Golfklubben har ett förslag, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S).

Klubbens önskan är att kommunen tar över de anställda i driftbolaget.

Efter det tidigare mötet med kommunen var golfklubbens ordförande och tidigare styrelseordförande i driftbolaget, Rune Andersson, hoppfull om kommunal medverkan vid Stjernfors golfbana.

Den 28 augusti är det ordinarie kommunstyrelsesammanträde. Då ska golfbanefrågan förhoppningsvis avgöras. En vecka innan kommer det att finnas ett utarbetat beslutsförslag.

I slutet av juli försattes det av golfklubben ägda driftbolaget Stjernfors drift och service AB i konkurs. Den akuta anledningen var att det saknades pengar till löner åt de fyra säsongsanställda på heltid som jobbat i bolaget. Två timanställda har dessutomvarit verksamma i bolaget.

Konkursförvaltaren beslutade omgående efter konkursen att verksamheten skulle drivas vidare till 23 augusti, men sade samtidigt upp personalen.

Mer läsning

Annons