Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfklubben invigdenya  fräscha lokaler

Tack vare medlemsinsatser, såväl pengar som tid, är golfklubbens klubbhus numera fritt från fukt. På onsdagen invigdes de fräscha lokalerna.

Annons
Klippt. Invigning av nyrenoverad klubbstuga. Kommunalrådet Ewa-Leena Johansson (S) och Ivan Nylund vid bandklippningen vid invigningsceremonin i onsdags kväll.BILD: CAROLINE ELVENÄS

Tidigare i år stod det klart att Stjernfors GK:s klubbhus behövde akutrenoveras. Efter två regnrika somrar hade vatten och fukt trängt in i fastigheten.

För att klara av att renovera huset behövde klubben 250 000 kronor. Något banklån var inte aktuellt eftersom det skulle kunna få följden att klubben tvingades till konkurs.

Ett förslag om finansiering som antogs vid årsmötet fick brytas upp då det inte ansågs vara korrekt utfört. Men vid ett extra medlemsmöte i april beslutade golfklubbens medlemmar enhälligt om att anta samma förslag; att en avgift på 800 kronor skulle betalas in av alla fullvärdiga seniormedlemmar. Ett beslut som betydde att klubbstugan vid golfbanan nu kunde repareras.

– Det är viktigt att kunna erbjuda tillgång till fräscha toaletter och bra duschutrymmen, konstaterar klubbens ordförande Rune Andersson.

Sedan dess har huset dränerats och toaletter, duschar och omklädningsrum har totalrenoverats. Och i onsdags kväll var det dags för invigning.

– Målsättningen var att allt skulle vara klart till den 15 juni, och det klarade vi av, säger Rune Andersson.

Den knappa tidsmarginalen har inte varit något större problem. Detta tack vare sponsorer och medlemmar som har ställt upp samt duktiga hantverkare, framhåller Andersson.

– Tid är pengar och det handlar ändå om ganska stora summor. Men vi har lyckats hålla budgeten. Jag känner mig trygg och nöjd med resultatet. Alla har gjort ett suveränt arbete.

Mer läsning

Annons