Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratiskonsert bidrogtill rekordförsäljning

Att anordna en gratiskonsert i samband med biljettsläppet till The Soundtrack of Our Lifes-spelningen tycks ha varit ett smart drag. Biljetterna gick som smör i solsken, och det trots att regnet envisades med att strila ned.

Annons
Gratiskonserten på Malmtorget startade medan regnet strilade ner. Just started ´rollins taktfasta blues skrämde slutligen de grå molnen på flykt.bild: annika nygren-berg

- Så många biljetter har aldrig sålts under första dagen. Rekord, konstaterade Mikael Norrlund, ordförande i Kopparbergs bluesförening.

Vädergudarna bidrog inte med värme och solsken. Det tycks i stället de lokala bluesband som spelade på Malmtorget under lördagseftermiddagen ha bidragit med. I alla fall om man ska se till publiktillströmningen, som vädret till trots var ganska stor.

Först ut på scenen var Michael K´s Rumble Pack. Som vanligt bjöd de på blandad kompott i svängig rockblues-stil.

Deras medverkan var en uppvärmning inför den kommande USA-turnén, och förhoppningen är att publiken i väster ska uppskatta deras musik lika mycket som ljusnarsbergarna.

– Jag har bara lyssnat på deras cd tidigare, så det är kul att höra dem live. Jag gillar musiken, sa Tomas Karlberg, under konserten.

Den rockiga bluesen byttes därefter ut mot taktfast akustisk blues. Just started ´rollin fick fart på publiken och lyckades också med konstverket att blidka vädergudarna. För när de sista tonerna slogs an sprack också det grå molntäcket upp.

Michale K´s Rumble Pack var först ut på scenen, och bjöd som vanligt på ett rejält gung.
Publiktillströmningen var förhållande vis stor trots den gråkalla väderleken. Tomas Karlberg var en av dem som valde att lyssna på musiken.

Mer läsning

Annons