Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

... Johan Ericsson, som med sitt Travelin band  just nu befinner sig någonstans i Europa spelandes på gator och torg.

Annons
Johan Ericsson

Var är ni just nu?

– Efter flera dagar i Tyskland är vi just nu är vi på väg till dagens mål (läs tisdag), Amsterdam. Vi har det jättebra.

Var har ni hittills spelat någonstans?

– Vi var i Hamburg över helgen, och där spelade vi både på gatan och på en krog. I söndags åkte vi till våra kontakter i en liten by utanför Bremerhaven där vi har varit tills i dag (läs tisdag).

Har ni lyckats spela ihop till uppehället?

– I Hamburg spelade vi ihop ungefär 200 euro och i Bremerhaven 90 euro, vilket blir cirka 3 000 svenska kronor. Det har täckt hotellkostnaden i Hamburg och gett oss en full tank diesel.

Är det något extra roligt som har hänt?

– Det har hänt mycket roligt. Vi hittade en skön liten rökig tysk pub under fredagen, satte oss där och tog ett par öl. Sen gick Max (basisten) fram till ägaren och frågade om hon ville ha ett live-band på lördagen. Hon undrade om vi skulle ha betalt. Vi sa då att vi spelar gratis men att hon fick välja att betala oss om hon tyckte att vi var värda det. Och det var vi tydligen för vi fick 50 euro och gratis öl.

– Ägaren kunde inte ett ord engelska så allt fick gå igenom en kompis till henne. När vi spelade på kvällen ringde hon även dit en vän från tidningen som kom och tog massa bilder.

Hur ser den fortsatta planen ut?

– Under onsdagen far vi ner över Belgien och kanske till Luxemburg. Har börjat få planer på Milano, men det får vi se. Ska ju hinna till Tjeckien och Prag också.

Mer läsning

Annons