Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk händelse på Stjernfors golfklubb

På 285 meters håll tog han sikte och slog ut. Efter ett år med grönt kort gjorde Martin Andersson en sällsynt hole in one. Själv skyller han det på tur.

Annons

Golf är för töntar, tyckte Martin Andersson när han spelade hockey som ung. I dag önskar han att han hade börjat tidigare. I maj i fjol gav han vika för vännernas tjat och i söndags, med ett handikapp på 7,9 och ett 20-tal tävlingar i nacken, ställde han sig framför Stjernforsbanans första hål och slog ut bollen.

Den såg ut att hamna snett, men när vännen Fredrik Oskarsson tog upp bollen ur hålet trodde Martin knappt att det var sant.

– Jag fattade ingenting. Jag hoppade och dansade och ringe in till Klas i restaurangen och berättade, säger han. Klas sa att han hade sett en krigsdans ute på banan.

Att slå en hole in one på ett par fyra hål är väldigt ovanligt, då par fyra anger att det är en väldigt lång bana. I Sverige slogs det bara fem stycket under hela 2009. På Stjernfors Golfklubb har det aldrig hänt tidigare.

– På söndagkvällen blev det obligatorisk champagne i klubbhuset, säger Martin Andersson som har fått ta emot många gratulerande samtal.

Ändå ser han det bara som tur.

– Det är klart att man måste kunna slå ordentligt, men en hole in one är tur och inget annat, säger han.

Hans nästa mål är att få ner sitt handikapp till 4,5. Men med en sju veckor gammal bebis hemma och ett jobb att sköta är det svårt att få tiden att räcka till. En vecka efter slaget så känns allt som vanligt igen.

– Men det är klart att det var kul, jag kommer ju aldrig göra det igen, säger han.

Mer läsning

Annons