Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtstartare köps in av förening

Det är bestämt att den ska köpas in och var den ska placeras. Men riktigt vilken typ av defibrillator det blir är inte utrett än, och inte heller när den kan vara på plats.

Annons

Det berättar Barbro Resare i Hjärt- och lungsjukas förening i Ljusnarsberg.

Ett tiotal sponsorer har föreningen fått med mot målet att införskaffa en defibrillator till Kopparberg, och Ica Kopparhallen har lovat göra plats för hjärtstartaren som apparaten kallas i dagligt tal.

Nu ska man bara bestämma sig för modell och utbilda personal som kan hantera maskinen.

– Vi kommer få hjälp av en kvinna som är utbildad i hjärt- lungräddning, berättar Barbro Resare. Hon kommer i sin tur att se till att personalen utbildas på den så snart vi är överens om när det är möjligt rent praktiskt.

När föreningen kallar till årsmöte den 19 februari, hoppas Barbro Resare att apparaten ska kunna demonstreras för de sponsorer som ställt upp för att hjälpa till med finansieringen.

När det gäller föreningens övriga aktiviteter för första halvåret i år så meddelas att man nu har nått tillräckligt stort intresse för att starta en kostcirkel. I övrigt ägnar sig de aktiva åt gymnastik, promenader, vattengympa och yoga förutom studiecirklarna ”Nya andetag/Lugna lungor” samt ”Vän med ditt hjärta”.

Mer läsning

Annons