Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas att nya uppgifter skafå länsstyrelsen att ändra sig

Det är oklart om Ritas hotell i Ställdalen får det företagsstöd på 324 000 kronor de ansökt om. Ägaren Folke Bergman är förvånad, men hoppas på en positiv utgång.

Annons

I slutet av oktober meddelade länsstyrelsen i Örebro att de övervägde att avslå den ansökan som gjorts av Ritas hotell i Ställdalen. Ansökan gällde ett så kallat företagsstöd inom landsbygdsprogrammet på 324 000 kronor.

”Saknade bärkraft”

Länsstyrelsens bedöming var då att hotellverksamheten saknade ekonomisk bärkraft. Det vill säga att risken var stor att verksamheten inte skulle överleva en längre period.

Myndighetens besked förvånade hotellägaren Folke Bergman. Enligt honom är verksamheten både ett stöd och en utveckling av glesbygden.

Hotell, affär och lunch

– Utöver hotellverksamheten har vi bland annat gett invånarna tillgång till affär, vi erbjuder lunch och middagar, vi har en frisör och har öppnat en sportbar och skapat arbetstillfällen, säger Bergman.

Detta, samt ytterligare tjänster som företaget erbjuder, har Bergman nu delgett länsstyrelsen. Förhoppningen är nu att nästa besked ska bli positivt.

Christer Torstensson, handläggare av ärendet vid länsstyrelsen, säger att de kompletterande uppgifterna just nu gås igenom noggrant.

Hans förhoppning är också att kunna lämna ett besked inom en mycket snar framtid. Huruvida det blir ett positivt besked är svårt att säga i dagsläget.

– Stödet kan inte ses som ett riskkapital. Därav den noggranna kontrollen, säger Torstensson.

– Men det har framkommit uppgifter som är till fördel för företaget. Hur det blir i slutänden kan jag inte säga ännu.

Mer läsning

Annons