Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på årligt evenemang

Kopparbergs Guldvaskarförening och Ljusnarsbergs kommun går nu i gång med att marknadsföra och planera VM i guldvaskning som ska avgöras i Kopparberg 2014. Broschyrer ska tryckas och aktivitetsgrupper ska tillsättas bland mycket annat.

Annons

– Vi kommer att ha en dialog med politikerna successivt fram till VM om två år, säger näringslivschef Tomas Larsson. I april ska jag informera allmänna utskottet i kommunen hur långt vi kommit. Efter sommaren ska budgeten för arran-gemanget diskuteras.

Tanken är att en projektledare ska anställas under 2013–2014. Huvuduppgiften blir att jobba med evenemanget på olika sätt.

– Vi vill åstadkomma ett årligt evenemang kring guld efter 2014, säger näringslivschefen. Tanken är att de kringarrangemang som startas för VM ska ingå. Som en del skulle vi också kunna arrangera någon form av tävling i guldvaskning som SM eller ett öppet mästerskap. Arbetsnamnet för ett årligt evenemang är ”Klondyke Kopparberg”.

Regionförbundets bidrag på en miljon kronor kommer att användas till marknadsföring och planering. Själva tävlingen och kringarrangemang kommer att finansieras på andra sätt, bland annat genom sponsring, näringslivet och bidrag från stiftelser.

– Vi räknar med att kringarran-gemangen kommer att kosta två miljoner kronor, säger Tomas Larsson. Tävlingsbudgeten ligger på drygt 600 000 kronor.

Ljusnarsbergs kommun kommer att medifinanisera projektet med 305 000 kronor, varav 20 000 kronor betalades ut i fjol. I år kommer 60 000 kronor att betalas.

Mer läsning

Annons