Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på två miljoner plus

Kommunstyrelsen har fastställt preliminära ekonomiska ramar för de kommunala utskotten. Resultatmålet för 2012 är ett överskott på två miljoner kronor.

Annons

– Budgetberedningen har gjort en del justeringar under arbetets gång, säger kommunchef Tommy Larserö. Och det kan bli fler förändringar innan kommunfullmäktige i november ska ta ställning till de övergripande strategierna, budget 2012 och flerårsplan 2013-2014.

Ljusnarsbergs kommuns ekonomi är kärv. Den minskade befolkningen har gjort att kommunen tvingats göra en hel del anpassningar på senare år.

– Vi måste hela tiden rätta kostymen efter intäktssidan, säger kommunchefen.

En förstärkning

I budgetförslaget finns ändå några satsningar med. Kommunen vill göra en förstärkning inom förskolan. Förslaget innebär en ökning av bildningsutskottets driftbudget med 400 000 kronor.

– Tanken är att vi ska satsa mer på barn som behöver särskilt stöd och att vi ska minska antal i barn de olika grupperna, säger Tommy Larserö.

Budgetberedningen föreslår också att Länstrafiken får 911 000 kronor, som bland annat har att göra med att landstinget ska bli huvudman.

– Vi har också tänkt att satsa 250 000 kronor på att förstärka underhållet av grusvägar, säger kommunchefen.

150 000 till vägar

När kommunstyrelsen diskuterade budgetförslaget föreslog Hans Hedborg (C) att 150 000 kronor avsätts till vägföreningar och vägsamfälligheter.

– Hur ska vi finansiera det förslaget? undrade kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S). Ska vi sänka resultatmålet? Vi har avsatt två miljoner kronor till oförutsedda utgifter och det är en stor höjning. Där kan vi ha utrymme.

Hans Hedborg fick inte igenom sitt förslag utan kommunstyrelsen gick på det förslag till ekonomiska ramar som innebär ett resultatmål på två miljoner kronor.

Mer läsning

Annons