Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hörkens PRO firade 50

Signhild Djupman och Linnea Fransson berättade minnen och berättade om de 50 år som gått sedan Hörkens PRO bildades i samband med föreningens jubileumsfest i helgen.

Annons
Leif Broman och Helena Ylitalo var med och höll i trådarna när Hörkens PRO firade 50-årsjubileum i Ställbergs Folkets hus.  BILD: INGVAR SVENSSON

Närmare 60 personer lyssnade intresserat på historiken som väckte minnen bland festdeltagarna.

– Innan föreningen bildades var pensionärerna i Hörken med i PRO-föreningen i Ställdalen, berättar Signhild. Men sedan tyckte några att det var dags att bilda en egen förening. Den nya föreningen höll till i Hörkens Folkets hus och redan under första året var det åtta-nio personer som blev medlemmar.

I dag har föreningen cirka 110 medlemmar. De flesta av dessa bor i Hörken och Ställberg. Föreningens nuvarande ordförande Helena Ylitalo säger att medelåldern ligger kring 75 år.

– Vi har en hel del verksamhet, säger Leif Broman, som sedan 2008 håller i studiecirklar om hembygden. Det finns mer att forska kring Hörken förr i tiden. Studiecirkeln kommer därför att fortsätta. Vi har också målarcirklar med Tage Andersson som ledare.

Efter historik, mat och trevlig samvaro bjöd Rajtan band på underhållning.

Mer läsning

Annons