Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundar gav prov på sin skicklighet

Agilityamatörer och lydnadsproffs tog sig till Bergslagsvallen i söndags när Kopparbergs brukshundklubb hade öppet hus.
– Det är ett tillfälle för oss med hundar att komma ner och träffa likasinnade, säger Carina Olsson, Kopparbergs brukshundklubb.

Annons
Lovisa Cannryd brukar ta med sig bordercollien Uno till  Kvinnersta skolan där hon är elev. - Vi tränar lite agility och ibland har vi uppvisning, säger Lovisa.

 De som besökte brukshundklubbens arrangemang fick bland annat chansen att prova agility och rallylydnad samt se på en uppvisning av erfarna brukshundar.

– Rallylydnad är en ny sport där hunden ska göra det som står på olika skyltar. Regeln är att man får prata men inte ta i hunden, det är jätteroligt, säger Carina Olsson.

72 medlemmar

Kopparbergs brukshundklubb har 72 medlemmar där allt från familjehundar till hundar som tävlar på elitnivå är representerade.

– Det är nog rätt vanligt med hund i de här trakterna, säger Carina Olsson och berättar att de har öppet hus för att fler ska se vad man kan göra tillsammans med sin hund.

– Det behöver inte vara så allvarligt, huvudsaken är att man har kul.

Den 4-åriga bordercollien Uno tävlar på elitnivå i lydnad, men i söndags fick han i stället leka av sig på agilitybanan.

– Mamma tävlar med Uno i lydnad medan jag kör agility med honom. Hon får göra allt det tråkiga så gör jag det roliga, säger 16-åriga Lovisa Cannryd.

Tillsammans har de två gått en agilitykurs på Kopparbergs brukshundklubb med instruktören Klara Elisson från Grängesberg.

”För alla åldrar”

– Det är en sport för alla raser, storlekar, åldrar och förare, säger Klara Elisson som snart ska dra igång en ny agilitykurs.

– Hundsport är en livsstil där hunden blir en tävlings- och träningskompis, säger hon.

Agilityinstruktören Klara Elisson försökte locka 3-åriga Kharlos med godis men fick till slut se sig besegrad och sänkte ribban på hindret.
Den kinesiska nakenhunden Kharlos är van vid utställningar men när han skulle prova agility var han lite tveksam.

Mer läsning

Annons