Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundklubb får bidrag till lokal

Kommunstyrelsen har beslutat att ge Kopparbergs Brukshundklubb ett bidrag på 37 500 kronor. Pengarna ska användas till invändig upprustning av de lokaler som finns vid Bergs-lagsvallen i Ställdalen.

Annons

– Det här ska ses som en investering eftersom kommunen är lokalägare och har avtal med Ställdalens AIK, säger bildningschef Anders Nordlund. Jag tycker det är positivt att två föreningar gått samman och hjälper varandra.

Brukshundklubben har beräknat att det kostar 75 000 kronor att förnya kök och klubblokal med vitvaror, skåp och färg. Allt arbete är tänkt att utföras på ideell väg.

Ledamöterna i kommunstyrelsen var överens om att klubbarna ska få ett bidrag som täcker hälften av de beräknade kostnaderna.

Kan låna ut lokalen

– Vi får finansiera det här genom att ta pengarna från kommunstyrelsens disponibla medel, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S).

Den planerade upprustningen kan även andra föreningar i kommunen få glädje av i framtiden. Detta eftersom brukshundklubben och SAIK är beredda låna ut anläggningen vid behov.

Mer läsning

Annons