Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idé om marknadsföring av kommunen kan bli för dyr

Delar av Yngve Hedins medborgarförslag. om att Ljusnarsbergs kommun bör uppmärksamma att 15:e längdgraden och 60:e breddgraden genomkorsar kommunen. kan komma att utredas vidare.

Annons

Informatör Ylva Edbohm föreslår i sitt yttrande att kommunstyrelsen utreder om kommunen kan använda 15:e längdgraden i sin marknadsföring.

Det blir kommunfullmäktige som får bestämma om den föreslagna utredningen ska genomföras. Frågan kommer upp under våren.

Rakt igenom kommunen

Den 15:e längdgraden eller meridianen skär rakt igenom Kopparberg. Den går från nordvästra hörnet av korsningen Bergmästaregatan och Kappelansgatan och in över gräsmattan mellan Stora Gården och före detta Statoilmacken.

Yngve Hedin tycker bland annat att kommunen skulle kunna göra en öppning i staketet, sätta upp en förklarande skylt och lägga en plattgång på meridianen så att den syns ordentligt.

Vad blir priset?

– Den 15:e längdgraden kan kanske stärka varumärket Kopparberg, säger Ylva Edbohm i yttrandet. Men det bör utredas vilka tillstånd som krävs och vad det skulle kosta.

Övriga förslag till åtgärder i medborgarförslaget tycker Ylva Edbohm är svåra att identifiera med kommunens strategi för besöksnäring. Hon tror heller inte att kostnaderna för att genomföra Yngve Hedins förslag i övrigt är försvarbara i dagsläget.

Mer läsning

Annons