Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Informatör ska anställas

Ljusnarsbergs kommun kommer att anställa en informatör. Beslutet togs när kommunfullmäktige klubbade budget för 2011. Men Centern och Moderaterna försökte in i det sista att få fullmäktige på andra tankar.

Annons

– Informatörstjänsten innebär en årlig kostnad på 550 000 kronor, säger Ulf Hilding (M). Det har vi inte råd med. I stället vill vi använda de här pengarna för att minska de ospecificerade besparingar på 750 000 kronor som finns i budgetförslaget.

Centerns Andreas Alexandre menade visserligen att informationen behöver förbättras, men liksom Hilding tycker han att ekonomin inte tillåter det.

– De föreslagna ospecificerade besparingarna på 750 000 kronor ser vi som en direkt konsekvens för att informatörstjänsten ska kunna införas.

Kommunstyrelsens Ewa-Leena Johansson (S) sade att ospecificerade besparingar är ovanligt i en budget. Hon konstaterade att förslag finns framtagna.

– Jag är ganska övertygad om att det förslag som läggs i januari klarar de ospecificerade besparingarna, säger hon.

Vad gäller budgeten i övrigt tycker kommunstyrelsens ordförande att den innehåller en del satsningar, som kan utveckla kommunen.

– Informatörstjänsten är

en viktig bit eftersom vi behöver uppdatera hemsidan med mera. En positiv satsning är också överförmyndarnämnden som placeras i Kopparberg. Tillsättningen av en kommunfogde kommer förhoppningsvis göra att vi kan förebygga nedskärpning och skadegörelse.

Moderaten Ulf Hilding höll med om att budgeten innehåller en del goda saker. Han tror att den nya styrmodellen och modellen för uppdragshandlingar kommer att betyda mycket för kommunen.

Kommunstyrelsens förslag till budget gick igenom. Moderaterna, Centern och Kraftsamling för Ljusnarsberg reserverade sig. Där-emot var alla överens om kommunen ska ta fram en lokal turiststrategi.

Mer läsning

Annons