Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga åtgärder efter evakuering

Kommunen kan inte lastas för att boende på Treskillingen fick evakueras när brandskyddet underkändes.  Det konstaterar Socialstyrelsen.

Annons

Vid en brandtillsyn under försommaren konstaterade Västerbergslagens räddningstjänst att fem lägenheter i Treskillingen, dit 13 äldre från Koppargården evakuerats under ombyggnaden, hade brister. Det saknades utrymningsvägar, brandsläckare och rökdetektorer.

Kommunens socialchef Charlotte Dahlbom sa också att socialförvaltningen inte hade klart för sig vad som gäller angående brandskydd i den boendeformen, men redogjorde även för de åtgärder kommunen vidtagit.

Med anledning av detta begärde PRO-ordföranden Karl-Georg Gustavsson att socialstyrelsen skulle göra en inspektion i servicehuset Treskillingen.

Socialstyrelsen konstaterar nu att det här inte är något kommunen kan lastas för och att myndigheten inte kommer att vidta några åtgärder.

I sitt beslut skriver de att de äldre som evakuerats till Treskillingen drabbats av olyckliga omständigheter, men att kommunen vidtagit tillräckliga åtgärder för att stärka och skapa trygghet på evakueringsboendet.

Mer läsning

Annons