Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fler P-platser i centrum

Kommunen planerar inte att inrätta fler korttidsparkeringar intill Ica, vid Malmtorget eller på Bergmästaregatan. Det skriver Tomas Larsson, tidigare näringslivschef, i ett beslutsförslag till kommunfullmäktige.

Annons

Bakgrunden är ett medborgarförslag från år 2013. I förslaget framhålles ett behov av ytterligare några korttidsparkeringar närmare Ica-butiken på Bergmästaregatan. Detta för kortare ärenden in på Ica, som till exempel post/paketärenden, och främst med tanke på människor som har svårt att ta sig fram längre vägar till fots.

Kommunförvaltningen har utrett frågan. Och svaret föreslås bli nej, inga fler p-platser i centrummiljön.

I yttrandet från Larsson anges att en diskussion förts med Trafikverket 2012 om möjligheten till fler p-platser mellan träden utefter Bergmästaregatan, men att det då framkommit att den befintliga stenbeläggningen inte är avsedd för parkering och i det fall parkering skulle byggas så krävs byte av både bärlager och plattor samt uppskyltning och avgränsning mot gående med mera.

Bergslagens Kommunalteknik, BKT, ansåg dessutom att nya p-platser utmed Bergmästaregatan förfular området samt att det redan finns tillräckligt med parkeringsplatser.

Ärendet bordlades på senaste kommunfullmäktige i december och flyttades fram så förslagsställaren får möjlighet att närvara vid beslutet.

Mer läsning

Annons