Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget LOK i valet i höst

Artikel 0 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Nu har Ljusnarbergs obundna kommunparti, LOK, bestämt att partiet inte ställer upp i höstens kommunval i Ljusnarsberg. Men partiföreningen ska inte läggas ned.

Annons

– Föreningen LOK ska ändå få vara kvar. Det finns ett intresse hos människor av ett alternativ till etablerade rikspartier på lokalnivå så förhoppningen finns hos oss att nya krafter framöver vill axla partiets ideologi att helt satsa på kommunpolitiken i Ljusnarsberg, säger Thyra Lundell (LOK).

Inför höstens kommunal får LOK dock inte ihop några namn till en egen valsedel.

– Men vi hoppas att vi kan komma tillbaka till kommunvalet om fyra år istället. LOK har funnits med i många år i politiken i Ljusnarsberg och vi har fyllt en viktig funktion för den lokala politiken.

I de två senaste mandatperioderna har LOK samarbetat med Folkpartiet under samlingsnamnet Kraftsamling för Ljusnarsberg, KFL. Men nu är det slut med detta samarbete från och med nästa mandatperiod. FP i Ljusnarsberg kliver av samarbetet och går till val med en egen lista i höst istället. Och beslut har tagits att KFL-samverkan därmed läggs ned.

LOK bestämde nu på sitt årsmöte att inte delta i kommunvalet 2014. På samma möte omvaldes styrelsen med Anna-Marina Lagerlöf som ordförande.

Alla artiklar i
Val 2014