Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen dansades ut

Med varmkorv, vetebullar, fiskdamm och julgransdans sade barnen i Hörken farväl till julen år 2011 när det var julgransplundring i Hörkens kyrka.

Annons
Korvkalas i Hörken. Elliot Martinsson, Martin Hedborg, Alve Lassfolk och närmast i bild Hugo Bergman fyller på med käk innan juldansandet.

– Ska ni dansa kring granen sen ni också? frågar Hugo Bergman sina kompisar Alve Lassfolk, Martin Hedborg och Elliot Martinsson.

Grabbarna sitter i församlingssalen i Hörken. Familjegudstjänsten är precis avklarad och nu är det fika som gäller.

Svaret som Hugo får blir ett enhälligt ja, klart att vi ska vara med och dansa nickar killarna. Men först ska det ätas varmkorv i bröd och kanelbullar, massor av kanelbullar. Församlingen har bullat upp ordentligt med fikabröd och för den som vill ha mer än en bulle till saften finns det mer än tillräckligt av den varan.

Så bänkar sig kantorn vid pianot och barn och vuxna bildar en stor ring runt julgranen som står uppställd mitt i rummet. Sedan brakar dansfesten loss med alla de gamla klassikerna, som små grodor, karusellen och vi äro musikanter. Avslutningsvis gör alla en stor julraket och stampar med fötterna i golvet och applåderar med händerna i ett raketcrescendo.

Under tiden har Jonna Wiklund förberett nästa programpunkt, fiskdammen. Ett rött skynke har hängts upp i en dörrpost. Ett metspö med ett snöre och en klädnypa. Och självklart en stor kasse full med godispåsar. Det är bara att bilda kö och kasta över metspöt och invänta napp. Jonna ser till att alla ungar får varsin påse gott.

Så är julen slut. Visst det är förstås kul att ha en ordentlig julgransplundring, men samtidigt är det tråkigt att det nu är så långt till nästa jul, tycker Hugo.

Grabben som tar ton. På pianot improviserar den unge musikern Leo Johansen.
Så är fiskdammen avklarad. Och Klara Hedborg, Hilma Bergman och Alma Jansson har fått varsin påse med godis.

Mer läsning

Annons