Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julkonsert inför storpublik

Julstämningen är påtaglig i Ljusnarsbergs kyrka. Mängder med körsångare sjunger in julen i Kopparberg inför fullsatta kyrkbänkar.

Annons
Solosång. Staffan Myhrman hängde på sig gitarren och sjöng White christmas.

Genom kyrkfönstren ser man hur snön yr utanför. En och annan lastbil dundrar förbi på genomfartsvägen precis intill kyrkogårdens entré. En plogbil med orangeblinkande lampor passerar också förbi där ute i snövädret.

Med allt ljus i kyrkan och värmen i den stora salen kan man nog inte få en bättre yttre inramning på julkonserten. Det är söndag kväll den fjärde advent.

Många körsångare

Framför altaret står en stor samling med körsångare. Det är den traditionella julkonserten som genomförs. En alltid lika välbesökt publikhistoria. Det blir ingen riktigt jul i Kopparberg om man inte först får julen insjungen av de duktiga körsångarna.

Hörkens kyrkokör och Ljusnarsbergs kyrkokör genomför konserten tillsammans. Kyrkomusiker Vikeka Sjödell finns med där överallt, dirigerar och ackompanjerar vid flygeln.

Julklassiker

”När det lider mot jul”, ”Julen är här”, ”Jul, jul strålande jul”, ”Betlehems stjärna” och många andra julklassiker. Vi får höra den ena musikaliska pärlan efter den andra.

Solosångframträdande sker av Staffan Myhrman och Ida Blomqvist. Bertil Westergren spelar flöjt och Andreas Jakobsson cello.

Givetvis passar kyrkoherde Carina Särnqvist på att säga några väl valda ord om julens budskap nu när det är så många människor som har sökt sig till kyrkan.

I drygt nittio minuter pågår julkonserten. Alltsammans av-slutas med att Staffan Myhrman tillsammans med körerna sjunger O helga natt.

Två körgrupper. Hörkens och Ljusnarsbergs kyrkokörer tog ton tillsammans.
Betlehems stjärna. Framfördes av sopranen Ida Blomqvist och Andreas Jakobsson på cello.

Mer läsning

Annons