Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kanonbra kandidat” blir ny personalsekreterare

Irena Kvrgic, från Örebro, har anställts som ny personalsekreterare i Ljusnarsbergs kommun. Hon var en av 14 sökande och efterträder Thomas Krenchel. Hon tillträder den 1 mars.

Annons

– Vi hade två kanonbra kandidater kvar till slutet, säger kommunchef Tommy Larserö. Det var referenserna som fällde avgörandet till Irenas förmån.

Kan arbetsrätt

Enligt kommunchefen har den nya personalsekreteraren bland annat bra kvalifikationer, bra utbildning och bra arbetslivserfarenhet.

– Vi har varit ute efter en person som är duktig på arbetsrätt. Irena Kvrgic besitter de kunskaperna. Vi tror att vi hittat rätt person.

Kommunens nya personalsekreterare har gått på det samhälls- och beteendevetenskapliga programmet vid Örebro Universitet. Hon har bland annat jobbat på bemanningsföretaget Proffice Sverige AB och vid personalenheten på Arbetsförmedlingens huvudkontor.

Två kvinnor i ledningenI och med att Irena Kvrgic anställs kommer kommunledningsgruppen i Ljusnarsberg att bestå av två kvinnor och fem män i fortsättningen. Den enda kvinnan i gruppen sedan tidigare är socialchef Charlotte Dahlbom.

Inom kort kommer kommunen också att anställa en fastighetschef, som är en ny tjänst. Sju sökande finns. Rekryteringsgruppen för diskussioner med en person som har anknytning till bygden. Tommy Larserö hoppas att tjänsten ska kunna tillsättas på fredag eller måndag nästa vecka.

49 vill bli informatörNär ansökningstiden för den nyinrättade och omdiskuterade tjänsten som informatör gick ut för några dagar sedan hade 49 personer sökt tjänsten. En grovgallring ska göras inom kort. Inom någon månad hoppas Ljusnarsbergs kommun kunna anställa en informatör.

– Gensvaret för informatörsjobbet blev betydligt större än vad vi räknat med, säger kommunchefen. Vi är också nöjda med intresset för de två andra tjänsterna. En anledning till det stora intresset tror jag är att många tycker det är attraktivt att jobba i en mindre kommun. I en sådan får man jobba med alla frågor inom område. I en större kommun blir många specialiserade på någon eller några få frågor.

Mer läsning

Annons