Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärlek vi första ögonkastet

Efter två och en halv månads slit står restaurangen äntligen klar. Bakom nyöppnade Brasseriet står Tony Batsilas.

Annons

Han har aldrig tidigare ägt en restaurang.

Men när han för såg lokalen för första gången så bestämde han sig direkt.

– Jag tänkte wow, det här måste jag ha.

I samband med det började han renovera.

– Jag har gjort allt, allt, allt. Jag har varit här i stort sett dygnet runt, säger han.

Det tog två och en halv månad att göra om nästan allt invändigt. Och för en vecka sedan öppnades portarna till restuarangen. Sedan dess har det varit fullsatt varje kväll.

– Det känns underbart, det är en lättnad att äntligen vara klar, säger han.

Uppvuxen i Grekland har Tony Batsilas bott i Arboga, Örebro, Helsingborg och nu letar han lägenhet i Kopparberg. Restaurangbranschen har länge varit en del av hans liv.

– Det är folket som är grejen, att träffa folk. Och utmaningen i det, säger han.

För honom var det naturligt att ha med grekisk mat på menyn. Både han och kocken kommer därifrån och tanken är att varje vecka byta ut de grekiska rätterna för att i slutet av augusti sammanställa gästernas favoriter till en fast meny.

– Då är det folket som får bestämma vad jag skall ha för något, säger han.

Mer läsning

Annons