Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KFL-motion skapaderejäl debatt i fullmäktige

Kraftsamling för Ljusnarsberg föreslog i fjol i en motion att de boende i kommunens fyra äldreboenden ges större delaktigaktighet i sitt boende. När fullmäktige slutbehandlade motionen blev det en lång debatt. KFL var inte nöjt med svaret från sociala utskottets ordförande Ingemar Javinder (S).

Annons

– Att gå från ord till handling verkar svårt, sade Hendrik Bijloo. Jag vet bland annat att Solgården och Koppargården inte har några boendemöten planerade i år.

Ingemar Javinder var förvånad över dessa uppgifter och sade sig vara ovetande. Han undrade också hur Hendrik Bijloo efter två och en halv månader kan vara säker på att det inte kommer att hända något under 2011.

– Uppgifterna kommer från socialchefen, svarade Bijloo. Vi har inte sagt att det inte blir några möten i år. Vad vi sagt är att det inte finns några möten planerade.

Socialchef Charlotte Dahlbom var närvarande och bekräftade Hendrik Bijloos uppgifter. Hon sade att förvaltningen ser fram emot att få igång boenderåd på alla ställen.

KFL tycker det är dags att kommunen inrättar en konkret handlingsplan. Kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S) tycker att motionssvaret är så konkret det kan vara.

– Det står att varje boende ska ha boenderåd, att uppföljning ska ske av delaktighet och inflytande utifrån av kommunstyrelsen fastställda mål och så vidare.

Kommunfullmäktige ansåg att motionen var besvarad i och med Ingemar Javinders svar. Men Kraftsamling för Ljusnarsberg begärde omröstning. Partiet fick dock inget gehör utan förlorade den med 27–2.

Mer läsning

Annons