Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för möte med Billström

Brevet till regeringen gav resultat. Nu har Ljusnarsbergs kommun lovats ett möte med migrationsminister Tobias Billström. Kommunen vill diskutera villkoren för flyktingmottagningen i kommunen.

Annons
Möte med migrationsministern. Ett datum ska nu spikas för när kommunledningen ska få träffa Tobias Billström.

Det var i februari 2014 som kommunstyrelsen beslutade att brevet, med inbjudan till bland annat Billström samt statsminister Fredrik Reinfeldt, skulle skickas till regeringen.

– Vi har fått svar från Billström och nu ska vi bara komma överens om ett datum när detta möte ska ske, berättar Ewa-Leena Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Ljusnarsberg.

Kommunen vill bland annat diskutera hur stor solidaritet det ska vara bland samtliga kommuner i landet att tillsammans ta ansvar för flyktingmottagningen och hur de kommuner, som Ljusnarsberg, som tar emot flyktingar också ska ges ekonomiska förutsättningar att göra detta.

Johansson och kommunstyrelsen anser att idag fungerar inte flyktingmottagningen som ett nationellt uppdrag fördelat på lika på alla kommuner. Vissa kommuner, som Ljusnarsberg, bär ett större ansvar, anser kommunstyrelsen.

Migrationsverket kritiseras för bristande framförhållning. Besked om mottagning av flyktingar kan ges med kort varsel och det kan till exempel vara svårt för kommunen att då planera för extra resurser i skolan när så krävs.

Mer läsning

Annons