Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkfabriken som återuppstod

För sju år sedan upptäcktes en av de största cannabisodlingarna i Sverige i en villa i Ställberg. Nu har polisen gjort ett nytt tillslag - i samma villa.

Annons

För två veckor sedan slog polisen till vid en cannabisodling i en villa i utkanten av Ljusnarsberg, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

– Det är en cannabisodling där uppe och vi har fyra personer häktade. En misstänkt för grovt narkotikabrott och de andra tre för medhjälp till grovt narkotikabrott, säger kammaråklagare Inger Sandström vid åklagarmyndigheten i Örebro till SVT Nyheter Örebro.

De häktade är tidigare kända av polisen och är dömda för brott, bland annat för rån, utpressning och narkotikabrott. Minst en av männen har tidigare funnits på Rikskriminalpolisens lista över 100 gängkriminella som varit särskilt prioriterade av polisen.

2008 gjordes ett av de hittills största tillslagen i Sverige mot en cannabisodling. Vid det tillfället beslagtogs 60 kilo cannabis, värt många miljoner från två villor i Ställberg och Ställdalen. Fyra personer dömdes, en av dem till åtta års fängelse.

Efter att domen kom såldes den aktuella fastigheten till ett par, som sedan sålde huset vidare till en 42-årig man 2013. Han är nu misstänkt för grovt narkotikabrott. Cannabisodlingen ska ha pågått i nästan ett år.

– Jag vet inte vad man ska säga. Jag vet inte om det är ett ödets nyck, eller om huset är känt. Det kändes lite konstigt när jag hörde adressen i alla fall, säger åklagare Inger Sandström.

Mer läsning

Annons