Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalt uppdrag fick bakläxa

De förslag till uppdragshandlingar mellan Ljusnarsbergs kommun och kommunens ledamöter i Bergslagens kommunaltekniks direktion, i Bergslagens miljö- och byggnämnd och i räddningsnämnden Västerbergslagen gick inte igenom i kommunstyrelsen. Alla tre uppdragshandlingarna blev återremitterade.

Annons

– Kommunledningen ska ha en träff med kommunens ledamöter i respektive nämnd och då se över skrivningarna i förslagen, säger kommunsekreterare Anders Andersson.

Respektive uppdragshandling syftar till att ge kommunens ledamöter vägledning om vad kommunstyrelsen vill att BKT, BMB och räddningsnämnden ska prioritera för Ljusnarsberg under 2012–2013.

”Inte tillfrågade”

– Vi har inte blivit tillfrågade vad vi tycker och hur vi ser på innehållet i förslagen, säger Gunnar Fransson (M), ledamot i direktionen för Bergslagens kommunalteknik. Uppdragshandlingarna är inte genomtänkta och heller inte förankrade hos oss. Därför ska de återremitteras och omarbetas av kommunchefen.

Kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S) delar inte moderatens uppfattning. I kommunstyrelsen sade hon att kommunfullmäktige godkänt styrmodellen och att kommunchef Tommy Larserö gjort sitt jobb. Hon påpekade också att ledamöterna fått information.

– Vi har haft två träffar, ett informationsmöte och ett möte där vi fångade upp synpunkter, säger kommunstyrelsens ordförande.

Wiveca Stopp (S) är ledamot i räddningsnämnden. Hon tycker det är svårt att veta vilka frågor kommunen vill att hon ska ta upp i nämnden.

– Jag skulle vilja visa nämnden förslaget till uppdragshandling innan vi tar beslut. Jag tycker det här går för fort.

Ett eventuellt reviderat förslag till uppdragshandlingar för BKT, BMB och räddningsnämnden kommer att presenteras för kommunstyrelsen längre fram i vår.

Mer läsning

Annons