Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalt VA diskuteras för Bergslagsvallen

Det förs diskussioner om Bergslagsvallen i Ställdalen ska anslutas till det kommunala VA-nätet. Det skulle i så fall kosta 500 000 kronor.

Annons
Dåligt dricksvatten. Nu ska snart ett beslut om att eventuellt ansluta Bergslagsvallen till det kommunala VA-nätet fattas.

– Inget beslut i detta ärende har fattats. Men de uträkningar som vi har gjort i detta visar på en kostnad på cirka en halv miljon kronor ungefär. Men om vi kan få in ideella arbetsinsatser i projektet också blir kostnaden förstås lägre, säger kommunchef Bo Wallströmer.

En längre tid har viljan om ett kommunalt vatten/avlopp till idrottsplatsen funnits. Dricksvattnet idag på Bergslagsvallen betecknar Ställdalens AIK som odrickbart och i sin barngymnastikverksamhet uppmanas föräldrarna att ta med eget vatten hemifrån till barnen att dricka när verksamhet på Bergslagsvallen sker.

– Vi har tre olika alternativ som jag ser det. Att ansluta Bergslagsvallen till det kommunala VA-nätet, att göra åtgärder i befintlig VA-anläggning eller att inte göra någon åtgärd överhuvudtaget, säger Wallströmer.

Denna vinter är ambitionen att ett politiskt beslut ska kunna fattas om hur det ska bli med vatten och avlopp på Bergslagsvallen. Det är kommunen som äger idrottsanläggningen i Ställdalen.

– Vi ska inom kort ha ett möte med Bergslagens kommunalteknik om det här, och sedan ska vi också kontakta Ställdalens AIK om detta.

Mer läsning

Annons