Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchef Larserö:”Vi är lite anonyma”

Kommunchefen vill fokusera på Ljusnarsbergs styrkor och marknadsföra kommunen mer offensivt. Det berättade han vid ett SPF-möte under veckan som gick.

Annons

Hur ser du på Ljusnarsbergs framtid? Den frågan ställde SPF Ljusnarsberg till kommunchefen Tommy Larserö under veckans möte.

Larserö berättade att han vill flytta det fokus som under lång tid hamnat på det negativa i kommunen, som befolkningsminskningen, tomma affärslokaler och hög kriminalitet.

Positiv energi

– Vi ska inte sopa problemen under mattan, men vi kan välja att ingjuta positiv energi vilket i sin tur gör människor såväl gladare som friskare och mer kreativa. Det finns många, bra och spännande idéer bland befolkningen, sa han.

En viktig del i det arbetet är att marknadsföra kommunen mer offensivt, anser han.

– Vi är lite anonyma. Vågar inte framhålla det vi är bra på.

Låg kommunalskatt, en kommunen med bra ekonomistyrning och en rätt lite skuldbörda per invånare var några delar han framhöll under mötet.

– Vi kan aldrig få en situation där vi kan tillgodose alla medborgares önskemål.

Handlingsförlamning

Såväl kommunchefen som mötesdeltagare diskuterade den handlingsförlamning som tycks ha funnits sedan luften gick ur arbetsmarknaden när Bångbroverken och gruvorna lades ner. Men även det positiva, som det höga antalet småföretag i kommunen, vilket vittnar om den kraft som faktiskt finns.

Beredskap inför framtiden vid en eventuell öppning av gruvorna i Grängesberg, Håksberg och Blötberget är viktigt, framhåller Larserö. Likaså ser han gärna att det skapas ett modernt seniorboende i Kopparberg.

Mer läsning

Annons