Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchefen har sagt upp sig

Kommunchef Tommy Larserö har sagt upp sig. Nu ska kommunen se över hela sin chefsorganisation.

Annons
Slutar som kommunchef. Tommy Larserö har sagt upp sig.

Larserö hade tjänstledigt från jobbet som kommunchef i Ljusnarsbergs kommun till den 30 juni 2013. Idag, tisdag, meddelade Larserö att han inte kommer tillbaka till jobbet på kommunen.

- Vi har redan Bo Wallströmer som tillförordnad kommunchef och han fortsätter med den uppgiften ännu en tid. Men vi ska nu utreda hela vår nuvarande tjänstemannaorganisation, säger kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S).

Exakt hur den nya chefsorganisationen ska se ut är inte bestämt. När allmänna utskottet har möte nästa vecka ska ett utredningsuppdrag om chefsorganisationen föreslås. Sedan ska ett beslut fattas på kommunstyrelsen den 22 maj enligt planerna.

- Vi har de senaste 10-11 åren haft en stor omsättning på kommunchefer och det vi vill undersöka är hur vår organisation ska se ut under kommunchefen. Vilka funktioner behöver vi till exempel? Vi är en liten kommun och har redan en slimmad organisation men vi kan inte ha alla funktioner i en sådan här liten organisation.

Om den nya organisationen innebär färre chefer kan inte Johansson säga.

- Vi ska ha en kommunchef, så är det. Men vi ska titta på hur vi kan organisera tjänstemannaorganisationen under kommunchefen. Huvudsyftet med utredningen är inte att spara pengar.

Mer läsning

Annons