Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen ersätter skadadväg med 30 000 kronor

Samfällighetsförening i Mossgruvan får 30 000 kronor i ersättning för den skadade vägen som går genom byn. Föreningen begärde det dubbla och nu måste åtgärderna skjutas upp.

Annons

Det var i samband med att kommunen för flera år sedan genomförde vatten- och avloppsarbeten i byn som misstagen skedde. Igenläggningen av vägen var bristfällig. Djupa sättningar i vägen blev följden.

Eftersom kommunen orsakat problemen har vägsamfälligheten genom Stefan Henriksson sökt ersättning. Utöver det årliga bidraget på 15 000 kronor föreningen får vill man ha 60 000 kronor.

Henriksson har förklarat i ett brev till kommunstyrelsen att föreningen har för avsikt att rusta upp en del av asfaltsvägen för omkring 70 000 kronor kommande verksamhetsår. För att klara resterande sträcka behövs det extra anslaget man begär från kommunen.

Kommunstyrelsen har beslutat att ge halva summan, det vill säga 30 000 kronor.

Stefan Henriksson är inte överraskad.

– Jag vet att kommunen har dåligt med pengar. Men det hade varit lämpligt att få hela vägsträckan gjort på en gång, när vi ändå håller på. Det blir säkert billigare.

Föreningen har inte möjlighet att skjuta till mer pengar själva i dagsläget.

– Nej, vi har tagit alla våra sparade fondpengar, så tyvärr kan vi inte genomföra hela arbetet nu. Vi tvingas att skjuta upp åtgärderna på halva vägsträckan.

Henriksson tror att det kommer dröja 6-8 år innan föreningen fått ihop nödvändigt kapital.

Själv kommer han inte att ta upp frågan igen med kommunen.

– Jag har hållit på med detta i ett par år nu och har gjort vad jag kan. Nu når jag inte längre.

Mer läsning

Annons