Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen positiv till ny industrimark

Dalskogen i Bångbro ser ut att bli nästa industriområde i Ljusnarsbergs kommun. Kommunstyrelsen är positiv till det förslag till detaljplan som Bergslagens miljö- och byggförvaltning tagit fram.

Annons

– Det finns ingen kö i dag, säger kommunens näringslivschef Tomas Larsson. Men det känns viktigt att ha tomter tillgängliga när någon kommer och vill köpa en tomt.

Det finns en del ledig industrimark i Finnhyttan. Där vill dock inte kommunen ha fler industrier än dem som redan finns i dag.

Det planerade nya industriområdet går att bygga ihop med det befintliga i Bångbro. Tanken är att de båda områdena ska knytas ihop med en ny väg.

– Arbetet med detaljplanen befinner sig i samrådesskede, säger Gustav Björeman, fysisk planerare vid Bergslagens miljö- och byggförvaltning. Nästa steg blir att ställa ut planförslaget för allmänheten. Förslaget har redan skickats ut till de närboende.

Bullerproblem

Den stora frågan i sammanhanget är att lösa eventuella bullerproblem. Går allt som planerat ska detaljplanen för Dalskogens industriområde vara klart under våren 2012.

–Den stora fördelen med området är att det ligger nära riksväg 50, säger näringslivschef Tomas Larsson.

Mer läsning

Annons