Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen söker ny arrendator till badet

Ljusnarsbergs kommun har inga planer på att sälja badanläggningen vid Gillersklack norr om Kopparberg. Lehoucq Fastighetsbolag i Kopparberg AB arrenderar badet av kommunen april månad ut.

Annons

– Vad som händer sedan är inte klart. Vi söker en ny entreprenör, säger kommunens ekonomichef Bo Wallströmer.

Under onsdagen träffade han Katrin Bernhoft, som äger City konferenscenter i SCB-huset i Örebro. Hon köpte campingen och konferensanläggningen med restaurang av Lehoucq i förra veckan.

–  Det vore en bra lösning om hon vill driva badet i fortsättningen. Vi får väl se vad diskussionerna leder till, säger ekonomichefen.

Nytt värmesystem behövs

Oavsett vem som kommer att driva badet kommer Ljusnarsbergs kommun att skriva ett övergångsavtal. Orsaken är att kommunen sedan länge planerar att installera ett nytt värmesystem. Det nuvarande värmesystemet är gemensamt för badet, konferenscentret och restaurangen.

– Innan vi skriver ett permanent arrendeavtal för badet måste vi veta den framtida energiförbrukningen, säger Bo Wallströmer.

I dag värms anläggningarna upp med elektricitet. Pannan börjar ha gjort sitt och kommunen har anlitat en konsult, som tittar på vilken lösning som passar bäst. Det är dyrt med el och därför söker vi en annan lösning. Jag skulle tro att det blir pellets eller bergvärme i fortsättningen.

Efter försäljningen av konferenscentret i förra veckan finns tre intressenter i Gillersklack. Förutom kommunen och Katrin Bernhoft finns Stefaan Lehoucq med i bilden fortfarande. Han äger ett antal stugor, skidbacken och älgparken.

Mer läsning

Annons