Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens ekonomi måste förbättras

Ljusnarsbergs kommun måste förbättra sitt ekonomiska resultat de närmaste åren. Kommunledningen har haft ett möte med cheferna där det diskuterades om det att går att minska kostnaderna.

Annons

– Cheferna har fått en hemläxa, säger Tommy Larserö, kommunchef. Frågan är om verksamheterna kan reducera nuvarande budgetram med 1,5 procent nästa år.

Kommunchefen menar att det är ett måste för kommunen att få upp resultatet. Annars riskerar kommunen att få kritik av revisorerna.

Inom kort inleds arbetet med övergripande strategier och budget för 2013 samt flerårsplan 2014–2015. Budgetberedningen håller sitt första möt den 9 maj.

– Målet är att vi ska försöka hålla den tidplan som satts upp, säger ekonomichef Bo Wallströmer. Tanken är att kommunfullmäktige ska ta budget för 2013 den 15 november.

Tidsplanen

Tommy Larserö och Bo Wallströmer informerade ledamöterna i kommunstyrelsen på onsdagen om tidplanen för budgetprocessen.

Strategiområden

– Det är bra om partierna är på hugget under perioden 9 maj till 4 juni, säger kommunchefen. Under den tiden vill vi ha synpunkter på de olika strategiområdena och vad som man eventuellt vill ändra på. Hinner vi göra ett bra jobb innan semestern får vi det enklare i höst.

I början av september är tanken att budgetberedningen ska presentera ett budgetförslag. De politiska partierna får cirka en månad på sig att ta ställning till förslaget.

Den 16 oktober sammanträder budgetberedningen för fjärde och sista gången. Då ska ett mer komplett förslag presenteras. Kommunledningen hoppas då också ha fått en ny prognos angående kommande skatteintäkter. På det här mötet ska ett budgetförslag till kommunstyrelsen läggas.

Mer läsning

Annons