Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komvux på plats i nya lokalerna

Lagom till terminsstarten har komvux flyttat in i nya fräscha lokaler. Verksamheten finns nu i gamla Campus Kopparberg och förändringen blir märkbar både för personal och studerande.

Annons

Flytten har skett gradvis under sommarmånaderna. De gamla lokalerna vid Konstmästaregatan var dåligt anpassade till verksamheten.

Komvux rektor Kent Liljendahl är nöjd med de nya utrymmena.

Betydligt bättre nu

– Det har blivit betydligt ljusare, trevligare och bättre ordnat. Nu har vi fått ett personalrum. Tidigare var vi och de studerande på samma ställe och visst ska vi umgås med dem, men vi behöver ha något eget, säger han.

Lokalerna är fördelade på två våningar med tre stora rum, varav ett är datorsal. Det finns även några mindre salar för små grupper.

Lärcentrum in

Tanken är att Lärcentrum ska flytta in hos komvux runt årsskiftet. Åtgärden görs delvis för att spara pengar. Budgeten för Lärcentrum och komvux gamla lokaler på Konstmästaregatan uppgick till sammanlagt 532 000 kronor. Genom att ha verksamheterna på samma ställe hoppas kommunen kunna spara 243 000 kronor.

Rektor Kent Liljendahl tror att det kan bli mycket trångt då både komvux och Lärcentrum ska samsas om utrymmet.

– Som det ser ut nu får de inte plats här. Jag tror att de får se sig om efter annat, säger han.

Bildningschef Anders Nordlund är medveten om att det kan bli platsbrist, men menar att flytten kommer att bli av.

– Det blir lite trångt i lokalerna, men jag tror att det kan bli bra. Det här måste få hitta sin form. Det blir en ekonomisk vinst, men huvudsyftet är bättre lokaler, säger han.

Mer läsning

Annons