Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kondiskundernakan pusta ut nu

Tidigare lämnades ett medborgarförslag med flera namnunderskrifter till kommunen med en önskan om att få till en kundtoalett på Fagers konditori i Kopparberg. Nu har svaret kommit.

Annons

Den tidigare kundtoaletten blev under fjolåret endast en personaltoalett, på grund av ny lagstiftning. Något som föranlett det medborgarförslag som lämnats till kommunen.

”Verksamhet som bedrivs i äldre lokaler som behöver anpassas till ny lagstiftning finns på många ställen och är ett problem som måste lösas på ett förhoppningssätt smidigt vis för alla inblandade”, skriver kommunalrådet Ewa-Leena Johansson och kommunchefen Tommy Larserö i sitt svar.

Ägarens ansvar

I första hand är det fastighetsägaren som är ansvarig för ärenden som kräver ombyggnad och att ett beslut om en sådan fattas av denne och hyresgästen.

Toalettproblemet har varit uppe till diskussion i Ljusnarsbergs fastighets AB:s styrelse, som äger fastigheten. Bolagets vd har också fått i uppdrag att ta fram ett ombyggnadsförslag för en handikappanpassad kundtoalett.

Från kommunens håll ska man hålla kontakt med Fagers ägare för att försäkra sig om att ärendet fortskrider.

Mer läsning

Annons