Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert avslutar jubileumsår

Ljusnarsbergs kyrka fyller snart 376 år och därmed tar också jubileumsfirandet slut. Det som får avsluta firandet blir söndagens konsert ”Musik i allhelgonatid”.

Annons
375-årsjubileet avslutas. Bygget av Ljusnarsbergs kyrka inleddes 1635.

Vid allhelgonatid förra året fyllde Ljusnarsberg kyrka 375 år. Firandet av kyrkan inleddes under första advent och har sedan dess pågått på olika håll inom församlingen.

Ledordet för firandet var dock musik, och flertalet konserter har genomförts under året som gått.

– Man kan säga att musiken är bärare av ordet. Tanken är framför allt att det ska bli ett glädjefullt år, sa dåvarande kyrkoherden Willy Ekström vid inledningen av firandet.

Konsert på söndag

Nu på söndag, klockan 17, blir det en avrundning på den musikaliska delen av detta speciella kyrkoår. Då ges en konsert i Ljusnarsbergs kyrka som heter ”Musik i allhelgonatid”. Eftersom kyrkan invigdes allhelgonadagen 1635 känns temat därmed högaktuellt.

– Allhelgonahelgen förknippas oftast med anhöriga, vänner och bekanta som har gått bort och kyrkan den minnesgudstjänst som hålls för de avlidna. Den här konserten ger en möjlighet att komma till kyrkan och lyssna på musik, säger kantorn Viveka Sjödell.

Blandat material

Det som bjuds är en blandad konsert. Tre satser ur ”Requiem” av Gabriel Fauré och vidare musik av bland andra Mozart, Händel och Ellington som framförs av Hörkens och Ljusnarsbergs kyrkokörer.

Konsertens sopransolist är Kersti Esselwall-Smårs, organist Jörgen Engström och dirigent Viveka Sjödell.

Under firandet ledde även biskop Thomas Söderberg församlingens jubileumsmässa.

Mer läsning

Annons