Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert för välgörenhet

Välgörenhetskonserten i Hörken var tämligen välbesökt – och uppskattad av såväl publik som medverkande artister.– Det är kul att kunna göra nytta, sa Roy Edlund, en av de medverkande artisterna

Annons
Sopranen Liine Carlsson gjorde ett vackert framträdande i Hörkens kyrka under Rotarys välgörenhetskonsert.

Rotary i Kopparberg har vid flera tillfällen bidragit till insatser inom kommunens äldreomsorg. Och för att kunna fortsätta det arbetet höll föreningen under lördagkvällen en välgörenhetskonsert i Hörkens kyrka.

Alla medverkande artister ställde upp utan arvode och Ljusnarsbergs församling upplät kyrkan utan kostnad. Entréavgiften och kvällens kaféintäkter gick oavkortat till såväl aktivitetsstöd till de äldre samt till poliobekämpningen i världen.

Trion Helene Wallin, violin, Per-Göran Schill, cello, och Mats Johansson, piano inledde konserten på ett lättsamt sätt. Efterföljarna, det lokala bandet Blårök, bjöd upp med en polka från Uppland.

Sopranen Liine Carlsson, som gjorde succé under operafestivalen på Skäret, fångade publiken, med sin sång. Likaså gjorde Percy Helin, med sin barytonstämma.

Den sistnämnde bjöd bland annat på den andliga sången ”Orienteringsvisan”, kanske mer känd under namnet Var jag går i skogar berg och dalar.

Förutom medverkande artist var Helin, som medlem i Rotary, även en av initiativtagarna till konserten.

– Det är fantastiskt att så många kommit för att lyssna och att så många artister ställt upp, sa han.

Nöjda var också åhörarna.

– Det var fantastiskt bra, sa Lillemor Wiker.

Rotarymedlemmen och sångaren Percy Helin bjöd bland annat på andliga toner.
En polka från Uppland var en av de låtar den lokala gruppen Blårök spelade upp till.

Mer läsning

Annons