Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koppar- gårdenär snart redo

KOPPARBERG. Första etappen i ombyggnaden av Koppargården närmar sig slutet. I mitten av januari ska de första boende kunna flytta in – då i varsin lägenhet.

Annons

– Såväl personal som boende och anhöriga ser verkligen fram emot att få komma in i de nya lokalerna, säger Lena Sköld, enhetschef på Koppargården.

Att det varit jobbigt för alla inblandade att bo och arbeta på en byggarbetsplats är inget hon sticker under stol med.

– Alla har varit fantastiska, de boende tålmodiga och snälla. Ja, vi har bara mött förstående människor under hela perioden, säger Sköld.

Som planerat

Bygget följer tidplanen. I mitten av januari ska 25 lägenheter vara färdiga och de första boende kunna flytta in.

Etapp två av bygget beräknas vara färdig i juni. Då får samtliga 41 boende en egen lägenhet. Förutom säng och sängbord ska varje boende kunna möblera sin egen lägenhet.

Koppargården ska bestå av fyra enheter, varav en enhet är speciellt inriktad på demensvård. Skillnaden mot tidigare är att utrymmet för varje enhet blir större, med bland annat större dagrum. Likaså blir det färre boende på varje enhet.

– Vi ser också fram emot den nya utemiljön med stigar, gångar och sittplatser, säger Sköld.

Ett av köken på Koppargården har också byggts om efter de krav som ställs på tillagningskök, och maten ska hädanefter lagas direkt på plats av två kokerskor. Frukost och mellanmål görs dock av personalen på varje enhet.

Extra utbildning

Under vintern görs också en extra utbildningssatsning för personalen. Bland annat ska de som arbetar med de dementa få en tvådagars-utbildning

Dagvård och terapi ska flytta tillbaka till sina ombyggda lokaler i februari.

Mer läsning

Annons