Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparberg redo för kulturhelg

Det blir kultur i massor till helgen i Kopparberg när finalen för konstrundan Kulturglimtar ska genomföras. Mängder av lokala konstnärer deltar, det blir operamusik och premiär för Lionsklubbens nyinstiftade kulturstipendium för ungdomar.

Annons

Kulturglimtar är det årligen återkommande stora konstarrangemanget i Ljusnarsbergs kommun sedan några år tillbaka. Sedan den 2 juni har konstklubben haft årets samlingsutställning öppen i konsthallen Blå soffan med medverkande konstnärer i Kulturglimtar.

Nu på lördag och på söndag är det dags för själva konstrundan med två dagars uppvisande av kulturen i bygden. I programmet finns allt från keramik, sten, akvarell, olja, pianomusik, skolmuseum till modelljärnvägar, fönsterdekorationer, nattvardskärl och trädportaler.

Dessutom ger Opera på Skäret en konsert på lördagskvällen samt öppnar sommarens första konstutställning. Ljusnarsbergs slöjd- och hantverksförening startar sommarens försäljning i Tingshuset och Tom Hoel premiäröppnar Geomuseet med stenar och mineraler.

Många chanser till en fika och en bit mat ges också längs med kulturstråket.

Helt nytt i sammanhanget är dock Lionsklubben nyinstiftade kulturstipendium för kulturutövande ungdomar från Ljusnarsbergs kommun. Prissumman är på 3000 kronor och delas ut på Malmtorget på lördagen. Klubben kallar stipendiet för LC Kopparberg ungdoms/kulturstipendium. Stipendiaten får vara högst 25 år. Vem som får det första kulturstipendiet är hemligt till lördagen.

Programmet till kulturglimtar finns på internet (kulturglimtar.se). Kartan till kulturglimtar 2012 finns bland annat i utställningshallen Blå soffan.

Mer läsning

Annons